SLIM Beheer is dé oplossing voor het beheer van de kleine VvE

“Het antwoord op de vraag van de kleine VvE die graag onderhoud wil plegen”

Voor een kleine VvE is het vaak te duur om een beheerder in te huren. Het gevolg is in veel gevallen dat er weinig onderhoud wordt uitgevoerd en dat de VvE in een diepe slaap verzonken is. Voor alle kleine VvE’en die graag actief willen worden, is er nu SLIM Beheer van SKW-gecertificeerde beheerder vb&t vve diensten in Eindhoven. SLIM staat voor Standaard, Laagdrempelig, Interactief Management. Daarmee wordt goed en effectief VvE-beheer bereikbaar, zelfs voor een VvE met minder dan 10 appartementsrechten.
Vb&t vve diensten is een grote VvE-beheerder die ca. 1000 VvE’s in beheer heeft. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie geïnvesteerd in innovatie, met als gevolg dat de complete administratie en het beheer van de VvE’s is gedigitaliseerd. Rekeningen, vergaderstukken, convocaties, notulen; alles is digitaal beschikbaar. Via de eigen pagina’s op Het SLIM digitaal Dossier kan de VvE te allen tijde meekijken en op de hoogte blijven van het beheer.
Zelfs de Algemene Ledenvergadering kan via de digitale snelweg op afstand plaatsvinden. Dat scheelt de VvE veel (reis)kosten van de beheerder/notulist.

Bovendien zijn mantelovereenkomsten afgesloten met grote dienstverleners, zoals verzekeraars, energieleveranciers en onderhoudsbedrijven. Dat is in het voordeel van de VvE: vb&t kan door het volume flinke kortingen bedingen.

‘Ontzorging’
“Al die voordelen zijn nu ook beschikbaar voor de kleine VvE, zelfs als die bestaat uit minder dan 10 appartementsrechten”, vertelt John van Winden, manager interne organisatie. “Onze missie is totale ontzorging van de VvE. Wij nemen de VvE alle zorgen en al het werk dat samenhangt met het dagelijkse VvE-beheer uit handen. We horen vaak van kleine VvE’en dat al het werk op een enkele persoon neerkomt – of dat er helemaal niets gebeurt.

Als grote professionele beheerder vinden we dat een onacceptabele situatie. Maar ja, iedereen zegt dat er iets moet gebeuren om de kleine VvE de helpende hand toe te steken, en er gebeurde eigenlijk te weinig. Daarom hebben wij SLIM Beheer ontwikkeld: het antwoord op de vraag van al die kleine VvE’en die zich zorgen maken over het gebrek aan beheer en onderhoud aan hun complexen.
De ontwikkeling van dit nieuwe concept past helemaal in onze bedrijfsstrategie: we zijn geen volgers, maar investeren in de ontwikkeling van diensten.”

Duidelijkheid
Hans van de Ven, directeur van vb&t vve diensten, vult aan: “We stellen slechts de voorwaarde dat de kleine VvE akkoord gaat met de invulling van de dienstverlening zoals wij die hebben ingericht en deelneemt aan de mantelovereenkomsten die wij met dienstverleners hebben gesloten. Dat is belangrijk in het kader van de efficiency, want het voorkomt een wirwar van kleine, onduidelijke contracten. Het heeft nog een extra voordeel voor de VvE: wij kennen de algemene voorwaarden van de dienstverleners tot in detail (in sommige gevallen omdat we daar zelf aan meegeschreven hebben). Bijvoorbeeld de verzekeringspolis bevat dus geen onduidelijkheden, die soms als gevolg hebben dat de VvE niet krijgt waar ze recht op dacht te hebben.
Overigens: we staan open voor goede ideeën. Als een VvE een beter product heeft, zijn we graag bereid om dat te bekijken.

Nóg een voordeel van onze dienstverlening: wij nemen ook de hele schadeafhandeling van de VvE over. Met de verzekeraar hebben we afgesproken dat schade in natura wordt afgewikkeld: na een schademelding wordt een aannemer gestuurd en het probleem wordt opgelost. De VvE krijgt geen rekening; dat is wel zo makkelijk!”

U vindt SLIM Beheer van vb&t vve diensten op de voorlichtingsbijeenkomsten van VvE Belang in Roermond, Den Bosch, Utrecht en Arnhem.

Meer informatie: www.vbtgroep.nl of tel. 040 2696992.

Bekijk hier het originele artikel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu